Ungersk kebab

Ungersk kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 100 g rödkål, finstrimlad
  • 1 dl ajvar relish, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går.
  2. Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.
  3. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Celina

2020-11-23

En favorit här hemma! Brukar platta till med hjälp av bakplåtspapper och kavel. Brukar även ha antingen aioli eller creme fraiche till ut över det andra. Super gott!

Sonja

2020-05-23

Supergott! T o m kräsna barnbarn tyckte om det!

Gullan

2020-05-02

Delade i fler små biffar, hade spetskål istället, lade till jalapenos, mm som tillbehör och gjorde egna pitabröd till. Uppskattad rätt :-)

Malin

2020-04-13

Tyckte turkisk yoghurt passade bra till!

Nina

2020-02-08

Riktigt gott!

Koriandermissbrukare

2019-04-01

Jag kommer från Ungern och min Mormor brukade laga detta efter industriarbetet.

Sandra

2019-01-27

Väldigt god! Både barn och vuxna tyckte om denna rätt.

Jan

2018-10-16

I Berlin kan man äta fantastiska vegetariska kebaber. Kan vi få ett recept?

Tove

2017-12-20

Jättegott!

Jeanette

2017-11-26

Detta var jättegott! Och enkelt. Och min son gillade det tjohooo full pott 😁

Ungersk kebab
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 100 g rödkål, finstrimlad
  • 1 dl ajvar relish, till servering
  • 1 tsk salt

Ungersk kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går.
  2. Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.
  3. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Celina

2020-11-23

En favorit här hemma! Brukar platta till med hjälp av bakplåtspapper och kavel. Brukar även ha antingen aioli eller creme fraiche till ut över det andra. Super gott!

Sonja

2020-05-23

Supergott! T o m kräsna barnbarn tyckte om det!

Gullan

2020-05-02

Delade i fler små biffar, hade spetskål istället, lade till jalapenos, mm som tillbehör och gjorde egna pitabröd till. Uppskattad rätt :-)

Malin

2020-04-13

Tyckte turkisk yoghurt passade bra till!

Nina

2020-02-08

Riktigt gott!

Koriandermissbrukare

2019-04-01

Jag kommer från Ungern och min Mormor brukade laga detta efter industriarbetet.

Sandra

2019-01-27

Väldigt god! Både barn och vuxna tyckte om denna rätt.

Jan

2018-10-16

I Berlin kan man äta fantastiska vegetariska kebaber. Kan vi få ett recept?

Tove

2017-12-20

Jättegott!

Jeanette

2017-11-26

Detta var jättegott! Och enkelt. Och min son gillade det tjohooo full pott 😁