Ungersk kebab
Ungersk kebab
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ungersk kebab

4.46 (13 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk neutral olja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 100 g rödkål, finstrimlad
  • 1 dl ajvar relish, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går.

  2. 2

    Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.

  3. 3

    Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tove

    Jättegott!

  • Jeanette

    Detta var jättegott! Och enkelt. Och min son gillade det tjohooo full pott 😁