Underbar grönsakstagine

Underbar grönsakstagine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Supergod vegetarisk tagine med pumpa, morot, zucchini och kikärtor som blandas med smakrika kryddor som ras el hanout, kanel och saffran. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver.

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 40 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk Ras el hanout
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soltorkad tomat-crème
  • 500 g pumpa
  • 300 g morot
  • 1 zucchini eller aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 400 g kokta kikärtor, (på burk, bruttovikt)
  • 100 g torkade aprikoser, strimlade
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 dl couscous
  • 2 dl grovhackade örter, t ex dill, mynta, persilja
  • 30 g mandelspån, torrostade

Gör så här

  1. Häll 5 dl kokande vatten på saffranet och låt stå. Fräs vitlök, ingefära och de torra kryddorna i olja. Tillsätt tomatcrèmen och stek ännu någon minut. Häll i saffransvattnet.
  2. Skala och skär pumpa och morot i jämnstora bitar, ca 3 x 2 cm. Skär zucchini, lök och paprika i samma storlek och tillsätt allt eftersom. Tillsätt kikärter med spad och aprikoser. Koka upp och sjud under lock tills grönsakerna är mjuka, 30–40 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Separera couscouskornen med en gaffel så det blir luftigare. Servera taginen med couscousen, hackade örter och mandelspån.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-02-08

Följde receptet men blev varken gott eller bra konsistens. Kommer inte göras om.

Underbar grönsakstagine
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 g saffran
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 40 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk Ras el hanout
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soltorkad tomat-crème
  • 500 g pumpa
  • 300 g morot
  • 1 zucchini eller aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 400 g kokta kikärtor, (på burk, bruttovikt)
  • 100 g torkade aprikoser, strimlade
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 dl couscous
  • 2 dl grovhackade örter, t ex dill, mynta, persilja
  • 30 g mandelspån, torrostade

Underbar grönsakstagine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Supergod vegetarisk tagine med pumpa, morot, zucchini och kikärtor som blandas med smakrika kryddor som ras el hanout, kanel och saffran. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver.

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner

Gör så här

  1. Häll 5 dl kokande vatten på saffranet och låt stå. Fräs vitlök, ingefära och de torra kryddorna i olja. Tillsätt tomatcrèmen och stek ännu någon minut. Häll i saffransvattnet.
  2. Skala och skär pumpa och morot i jämnstora bitar, ca 3 x 2 cm. Skär zucchini, lök och paprika i samma storlek och tillsätt allt eftersom. Tillsätt kikärter med spad och aprikoser. Koka upp och sjud under lock tills grönsakerna är mjuka, 30–40 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Separera couscouskornen med en gaffel så det blir luftigare. Servera taginen med couscousen, hackade örter och mandelspån.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-02-08

Följde receptet men blev varken gott eller bra konsistens. Kommer inte göras om.