Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Rödingen med sin rena, harmoniska smak passar väldigt bra i sällskap med smöriga champinjoner och sötsalt messost.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
  • 1.25 kg hel röding
  • 2.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 200 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
  • 1 krm salt
  • Messmörssås:
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 5 krossade enbär
  • 2 msk messmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.

Fyllning

  1. Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.

Messmörsås

  1. Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Owe Nilsson laowni@gmail.com Timrå

2015-09-04

Skrev en kommentar: men det drog iväg , när jag var tvungen att SPARA , ALL VAR PERFEKT / TACK ! Smakligt, Gott . Kom gärna med flera Receåpt-Tips

Gunnar

2013-02-17

Messmörsåsen var ingen höjdare fisg var fantastisk

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.25 kg hel röding
  • 2.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 200 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
  • 1 krm salt
  • Messmörssås:
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 5 krossade enbär
  • 2 msk messmör

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Rödingen med sin rena, harmoniska smak passar väldigt bra i sällskap med smöriga champinjoner och sötsalt messost.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.

Fyllning

  1. Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.

Messmörsås

  1. Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Owe Nilsson laowni@gmail.com Timrå

2015-09-04

Skrev en kommentar: men det drog iväg , när jag var tvungen att SPARA , ALL VAR PERFEKT / TACK ! Smakligt, Gott . Kom gärna med flera Receåpt-Tips

Gunnar

2013-02-17

Messmörsåsen var ingen höjdare fisg var fantastisk