Ugnsstekt kyckling

Ugnsstekt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig kyckling utan krångel.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 0.75 kg kycklinglår, -ben eller -klubbor
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk dragon, basilika eller oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg kycklingdelarna med skinnsidan ner. Bryn dem runt om i omgångar på medelstark värme. Flytta över dem på ett ugnsfast fat och efterstek i ugnen ca 25 minuter.
  2. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdigstekt. Krydda med salt, peppar och någon örtkrydda,

Servering

Servera med grönsakspasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsstekt kyckling
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 0.75 kg kycklinglår, -ben eller -klubbor
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk dragon, basilika eller oregano

Ugnsstekt kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Saftig kyckling utan krångel.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg kycklingdelarna med skinnsidan ner. Bryn dem runt om i omgångar på medelstark värme. Flytta över dem på ett ugnsfast fat och efterstek i ugnen ca 25 minuter.
  2. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdigstekt. Krydda med salt, peppar och någon örtkrydda,

Servering

Servera med grönsakspasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!