Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt och svartpeppar
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsrostade rotfrukter med kyckling
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt och svartpeppar
  • Rotfrukter:
  • 250 g finstrimlad kålrot
  • 250 g finstrimlad rotselleri
  • 250 g finstrimlad morot
  • 1 stor, klyftad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 repade rosmarinkvistar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron,saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Sås:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En smakrik kycklingrätt för dig som vill äta en magrare måltid.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukter och lök i en ugnsform. Lägg i övriga ingredienser och vänd runt ordentligt. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kycklingen, salta och peppra och stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!