Ugnsrostade rotfrukter med couscous
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Ugnsrostade rotfrukter med couscous

4 (1 betyg)

Marinerade grönsaker med apelsin, koriander och timjan.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tunt skivade rotfrukter, t ex morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor och lök
Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk ljust muskovadosocker
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
Tillbehör:
  • 700 g kokt couscous
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk färska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotfrukter och lök i tunna klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna.

  2. 2

    Blanda marinaden och vänd ner den i rotsakerna. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, 45-60 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet. Strö lite flingsalt och mal peppar över.

  3. 3

    Servera med couscous, bröd och gräddfil smaksatt med kryddgrönt och ev vitlök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den färska timjan går bra att byta ut mot torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar