Ugnsrostad kyckling med couscous

Ugnsrostad kyckling med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kyckling som är rostad i ugnen med smak av Nordafrika. Till kycklingen serveras couscous med mynta, rostad lök och tomat.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 hel, Änglamark kyckling
  • 1 msk Ras el hanout (marockansk kryddblandning) eller grillkrydda
  • 2 Änglamark rödlökar, klyftade
  • 250 g Änglamark körsbärstomater
  • 4 dl couscous
  • 1 kruka Änglamark färsk mynta
  • 1 Änglamark citron
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Salta och krydda runt om hela kycklingen. Lägg i en ugnsform tillsammans rödlöken. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.
  2. Lägg in tomaterna att rosta med kycklingen ytterligare 20 min. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen. Vänd varsamt runt couscousen med tomater, lök och mynta.

Tips

Stek en delad citron och pressa över saften vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2017-03-02

Hej Michael Det står i steg 2, blanda couscous med tomat, lök o mynta. Det är alltså efter kycklingen är färdigbakad, då lyfter du upp även tomater o lök.

Michel

2017-02-28

Hej! Var är löjen i ingredienserna? Den fattas! Sedan känns som att receptet mot slutet är otydligt. När och hur och var blandas couscous med lök, tomat och mynta! Kycklingen då? Ser man på bilden så klarnar saken!

Ugnsrostad kyckling med couscous
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 hel, Änglamark kyckling
  • 1 msk Ras el hanout (marockansk kryddblandning) eller grillkrydda
  • 2 Änglamark rödlökar, klyftade
  • 250 g Änglamark körsbärstomater
  • 4 dl couscous
  • 1 kruka Änglamark färsk mynta
  • 1 Änglamark citron
  • 1 tsk salt

Ugnsrostad kyckling med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kyckling som är rostad i ugnen med smak av Nordafrika. Till kycklingen serveras couscous med mynta, rostad lök och tomat.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Salta och krydda runt om hela kycklingen. Lägg i en ugnsform tillsammans rödlöken. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.
  2. Lägg in tomaterna att rosta med kycklingen ytterligare 20 min. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen. Vänd varsamt runt couscousen med tomater, lök och mynta.

Tips

Stek en delad citron och pressa över saften vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2017-03-02

Hej Michael Det står i steg 2, blanda couscous med tomat, lök o mynta. Det är alltså efter kycklingen är färdigbakad, då lyfter du upp även tomater o lök.

Michel

2017-02-28

Hej! Var är löjen i ingredienserna? Den fattas! Sedan känns som att receptet mot slutet är otydligt. När och hur och var blandas couscous med lök, tomat och mynta! Kycklingen då? Ser man på bilden så klarnar saken!