Ugnsrostad kyckling med couscous
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Ugnsrostad kyckling med couscous

3.9 (10 betyg)

Kyckling som är rostad i ugnen med smak av Nordafrika. Till kycklingen serveras couscous med mynta, rostad lök och tomat.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel, Änglamark kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Ras el hanout (marockansk kryddblandning) eller grillkrydda
  • 2 Änglamark rödlökar, klyftade
  • 250 g Änglamark körsbärstomater
  • 4 dl couscous
  • 1 kruka Änglamark färsk mynta
  • 1 Änglamark citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Salta och krydda runt om hela kycklingen. Lägg i en ugnsform tillsammans rödlöken. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

  2. 2

    Lägg in tomaterna att rosta med kycklingen ytterligare 20 min. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen. Vänd varsamt runt couscousen med tomater, lök och mynta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek en delad citron och pressa över saften vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Peter

    Hej Michael Det står i steg 2, blanda couscous med tomat, lök o mynta. Det är alltså efter kycklingen är färdigbakad, då lyfter du upp även tomater o lök.

  • Michel

    Hej! Var är löjen i ingredienserna? Den fattas! Sedan känns som att receptet mot slutet är otydligt. När och hur och var blandas couscous med lök, tomat och mynta! Kycklingen då? Ser man på bilden så klarnar saken!