Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Allt på en plåt, både kyckling tomater och bönor tillagas samtidigt och blir supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 kg hel kyckling
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, på burk
  • 2 msk jamaican jerkkrydda
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg kycklingen i en form eller på en plåt. Fördela lök, tomater och bönor runt om. Rubba in jerkkryddan och hälften av saltet på kycklingen.
  2. Ringla olja över hela plåten och strö resten av saltet på grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och lök och bönor mjuka, 1–1 ½ timme.
  3. Vänd ev kycklingen någon gång under tiden eller skeda över vätskan från plåten. Servera kycklingen med tortillabröd, vitkål och koriander.

Tips

Ta den kryddblandning som passar er smak och de grönsaker som råkar ligga i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg hel kyckling
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, på burk
  • 2 msk jamaican jerkkrydda
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 tsk salt
  • Till servering
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • färsk koriander

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Allt på en plåt, både kyckling tomater och bönor tillagas samtidigt och blir supergott!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg kycklingen i en form eller på en plåt. Fördela lök, tomater och bönor runt om. Rubba in jerkkryddan och hälften av saltet på kycklingen.
  2. Ringla olja över hela plåten och strö resten av saltet på grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och lök och bönor mjuka, 1–1 ½ timme.
  3. Vänd ev kycklingen någon gång under tiden eller skeda över vätskan från plåten. Servera kycklingen med tortillabröd, vitkål och koriander.

Tips

Ta den kryddblandning som passar er smak och de grönsaker som råkar ligga i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!