Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Variera ugnspannkakan genom att servera den med morots- och apelsinsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 300 g morötter
  • 1 apelsin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smörj en ugnsfast form. Häll i smeten och grädda i ugnen 20-25 minuter.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Skär bort skalet från apelsinen med en kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje klyfta för sig. Vänd ihop med moroten till en sallad.
Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 300 g morötter
  • 1 apelsin
  • 0.5 tsk salt

Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Variera ugnspannkakan genom att servera den med morots- och apelsinsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smörj en ugnsfast form. Häll i smeten och grädda i ugnen 20-25 minuter.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Skär bort skalet från apelsinen med en kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje klyfta för sig. Vänd ihop med moroten till en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!