Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Ugnspannkaka med morot- och apelsinsallad

3.21 (24 betyg)

Variera ugnspannkakan genom att servera den med morots- och apelsinsallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 300 g morötter
  • 1 apelsin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smörj en ugnsfast form. Häll i smeten och grädda i ugnen 20-25 minuter.

  3. 3

    Skala och riv morötterna grovt. Skär bort skalet från apelsinen med en kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje klyfta för sig. Vänd ihop med moroten till en sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar