Ugnspannkaka med broccolisoppa
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Ugnspannkaka med broccolisoppa

4 (5 betyg)

Medan pannkakan blir klar i ugnen äter du en mild soppa full med näring.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 8 prinskorvar
Broccolisoppa
  • 500 g broccoli, i bitar
  • 0.25 purjolök, strimlad
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • rårörda lingon ev en smaksatt färskost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt ägg och resten av mjölken. Vispa till en jämn smet.

  2. 2

    Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Stick ner prinskorvarna efter 20 min.

Soppa:

  1. 1

    Lägg broccoli och lök i en kastrull med vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka 10 min och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Servera pannkakan med lingon och klicka ev i en sked smaksatt färskost i din soppa.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stekt bacon, eller t ex sojakorv funkar ju också bra!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar