Ugnsomelett och morotssallad

Ugnsomelett och morotssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En len omelett med råkostsallad blir en lagom lätt middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 1 msk smör
  • 10 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk oregano, eller 0,5 msk torkad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Morotssallad med baconvinägrett:
  • 140 g strimlad bacon
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 4 skalade och rivna morötter
  • 0.25 rivet vitkålshuvud
  • hackad smörgåskrasse, eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten ugnsform, 20 x 30 centimeter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen. Fördela tomathack, oregano och ost i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggen stannat och ytan fått färg, cirka 20 minuter.

Morotssallad

  1. Stek baconet och låt svalna. Blanda olja, vinäger, svartpeppar och bacon, blanda det sedan med morötter och vitkål. Toppa eventuellt med hackad smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2012-11-07

Trevlig vardagsrätt!

2012-10-17

Ugnsomelett och morotssallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk smör
  • 10 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk oregano, eller 0,5 msk torkad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Morotssallad med baconvinägrett:
  • 140 g strimlad bacon
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 4 skalade och rivna morötter
  • 0.25 rivet vitkålshuvud
  • hackad smörgåskrasse, eventuellt

Ugnsomelett och morotssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En len omelett med råkostsallad blir en lagom lätt middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten ugnsform, 20 x 30 centimeter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen. Fördela tomathack, oregano och ost i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggen stannat och ytan fått färg, cirka 20 minuter.

Morotssallad

  1. Stek baconet och låt svalna. Blanda olja, vinäger, svartpeppar och bacon, blanda det sedan med morötter och vitkål. Toppa eventuellt med hackad smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2012-11-07

Trevlig vardagsrätt!

2012-10-17