Ugnslax med kokos och apelsin

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Lax har blivit en favorit på svenska middagsbord. Här får den en asiatisk touch med färsk ingefära och kokos.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl pressad apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 msk riven färsk ingefära eller
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl rostade kokosflingor eller kokosskivor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop pressad apelsin, honung, salt, chili och ingefära. Lägg laxen i en ugnssäker form (ta eventuellt bort skinnet först) och häll apelsinblandningen över.
  2. Lägg kokos och apelsinskal på laxen. Tillaga i ugn tills laxens tjockaste del har en innertemperatur på 48 grader, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med wokade grönsaker, till exempel böngroddar, sugarsnaps och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-02-06

Vart står resten som är på bilden?

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(84)
Ugnslax med kokos och apelsin
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.75 dl pressad apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 msk riven färsk ingefära eller
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl rostade kokosflingor eller kokosskivor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 tsk salt

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Lax har blivit en favorit på svenska middagsbord. Här får den en asiatisk touch med färsk ingefära och kokos.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop pressad apelsin, honung, salt, chili och ingefära. Lägg laxen i en ugnssäker form (ta eventuellt bort skinnet först) och häll apelsinblandningen över.
  2. Lägg kokos och apelsinskal på laxen. Tillaga i ugn tills laxens tjockaste del har en innertemperatur på 48 grader, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med wokade grönsaker, till exempel böngroddar, sugarsnaps och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-02-06

Vart står resten som är på bilden?

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(84)