Ugnskyckling med bea och rostad potatis

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Färdigkryddad kyckling med hemgjord bea.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar marinerad kycklingfilé
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Dela eller klyfta potatisarna och vänd runt med olja och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 5 min. Smält smör och låt svalna något. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Vispa såsen hela tiden och var försiktig med värmen så att äggen inte koagulerar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med rostad potatis, bea och rucola.

Tips

Låt de vuxna få mumsa på kryddningen runt om kycklingen om den är för stark för barnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnskyckling med bea och rostad potatis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar marinerad kycklingfilé
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Ugnskyckling med bea och rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Färdigkryddad kyckling med hemgjord bea.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Dela eller klyfta potatisarna och vänd runt med olja och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 5 min. Smält smör och låt svalna något. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Vispa såsen hela tiden och var försiktig med värmen så att äggen inte koagulerar. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med rostad potatis, bea och rucola.

Tips

Låt de vuxna få mumsa på kryddningen runt om kycklingen om den är för stark för barnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!