Ugnsfisk med saffran och vitlök
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Ugnsfisk med saffran och vitlök

3.71 (14 betyg)

En lättlagad fisk i ugn med spenat och smak av saffran. Det fluffiga potatismoset passar perfekt till!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vitlök, riven
  • 125 g körsbärstomat
Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

  2. 2

    Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna. Tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48°, ca 20 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går lika bra att blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 påse saffran.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar