Ugnsfisk med saffran och vitlök

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En lättlagad fisk i ugn med spenat och smak av saffran. Det fluffiga potatismoset passar perfekt till!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 0.5 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 125 g körsbärstomat
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
  2. Sätt ugnen på 200°. Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna. Tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48°, ca 20 min.

Tips

Det går lika bra att blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 påse saffran.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-02-26

Jag använde lax, det fungerade det med!

Claes-Göran

2020-08-19

Ändrat? Nix, det står fortfarande ”1vitlök, riven”!!

My

2019-07-11

Jag tog 2 dl naturell creme fraise, saffran, tomatpuré och en hel del örtsalt, istället för smaksatt creme fraise. Det blev gott!

Therése

2019-04-12

Otroligt god och enkel gratäng, den tackar vi för 😃

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Jenni! Som du misstänkte var det en klyfta som gällde, inget annat. Nu har vi ändrat, tack för att du uppmärksammade oss på felet. God jul! Elsa, webbredaktör

Jenni

2018-12-20

Hej! Ska det verkligen vara en hel vitlök i såsen? Eller en klyfta?

Ugnsfisk med saffran och vitlök
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 0.5 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 125 g körsbärstomat
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En lättlagad fisk i ugn med spenat och smak av saffran. Det fluffiga potatismoset passar perfekt till!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
  2. Sätt ugnen på 200°. Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna. Tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48°, ca 20 min.

Tips

Det går lika bra att blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 påse saffran.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-02-26

Jag använde lax, det fungerade det med!

Claes-Göran

2020-08-19

Ändrat? Nix, det står fortfarande ”1vitlök, riven”!!

My

2019-07-11

Jag tog 2 dl naturell creme fraise, saffran, tomatpuré och en hel del örtsalt, istället för smaksatt creme fraise. Det blev gott!

Therése

2019-04-12

Otroligt god och enkel gratäng, den tackar vi för 😃

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Jenni! Som du misstänkte var det en klyfta som gällde, inget annat. Nu har vi ändrat, tack för att du uppmärksammade oss på felet. God jul! Elsa, webbredaktör

Jenni

2018-12-20

Hej! Ska det verkligen vara en hel vitlök i såsen? Eller en klyfta?