Ugnsfisk med saffran och grönkål

Ugnsfisk med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Saffran och vitlök sätter smakerna i denna härliga fiskrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 0.6 kg potatis
  • 500 g grönkål
  • 2 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 1 förpackning saffran
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa grönkålen och skär i mindre bitar. Slunga i en kastrull med vitlök och olja tills de mjuknat något. Lägg i botten på en ugnsform. 3. Salta och peppra fisken och lägg på grönkålen. Blanda ihop saffran, grädde och ringla över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt potatis.

Servering

Gör nyttiga chips till barnen av grönkål, se recept på coop.se

Tips

Den färska fisken bör du äta tidigt i veckan alt frysa in för att ta fram senare i veckan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2022-08-10

Väldigt gott, hade tyvärr ingen hel fisk hemma så ja gjorde fiskbiffar av fiskfärs och lade uppe på grönkålen, vände dom mot slutet och strödde på lite ost. Mumsigt, tack

Helene

2015-01-07

Så gott!! Detta kommer vi att göra många fler gånger.

Mikael

2014-12-11

Fantastiskt gott! Hela familjen gillade rätten och slickade faten!

Sara

2014-12-02

Sällan jag inte gillar mat, men det här varit verkligen inte gott. Varken barn eller vuxna åt.

Ugnsfisk med saffran och grönkål
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.6 kg potatis
  • 500 g grönkål
  • 2 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 1 förpackning saffran
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk salt

Ugnsfisk med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Saffran och vitlök sätter smakerna i denna härliga fiskrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 200°. 2. Ansa grönkålen och skär i mindre bitar. Slunga i en kastrull med vitlök och olja tills de mjuknat något. Lägg i botten på en ugnsform. 3. Salta och peppra fisken och lägg på grönkålen. Blanda ihop saffran, grädde och ringla över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt potatis.

Servering

Gör nyttiga chips till barnen av grönkål, se recept på coop.se

Tips

Den färska fisken bör du äta tidigt i veckan alt frysa in för att ta fram senare i veckan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2022-08-10

Väldigt gott, hade tyvärr ingen hel fisk hemma så ja gjorde fiskbiffar av fiskfärs och lade uppe på grönkålen, vände dom mot slutet och strödde på lite ost. Mumsigt, tack

Helene

2015-01-07

Så gott!! Detta kommer vi att göra många fler gånger.

Mikael

2014-12-11

Fantastiskt gott! Hela familjen gillade rätten och slickade faten!

Sara

2014-12-02

Sällan jag inte gillar mat, men det här varit verkligen inte gott. Varken barn eller vuxna åt.