Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater
Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

4.5 (4 betyg)

Medelhavssmaker som citron, oliver, persilja och olivolja blir en klockren kombo på denna fiskrätt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1.5 dl urkärnad kalamataoliv, grovhackade
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 dl olivolja
  • 250 g körsbärstomat på kvist
Till servering
  • 1 kg potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och lägg i en ugnsform. Riv över citronskalet och pressa ut saften. Vänd runt oliver och persilja med olivolja.

  2. 2

    Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar