Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Medelhavssmaker som citron, oliver, persilja och olivolja blir en klockren kombo på denna fiskrätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g Änglamark torskfilé
  • 0.5 Änglamark citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1.5 dl Änglamark urkärnade grekiska oliver, grovhackade
  • 1 dl Änglamark färsk persilja, hackad
  • 1 dl Änglamark rapsolja citron, eller vanlig olivolja
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och lägg i en ugnsform. Riv över citronskalet och pressa ut saften. Vänd runt oliver och persilja med olja.
  2. Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2021-02-25

Rekommenderas inte. Torrt och tråkigt utan en go sås.

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g Änglamark torskfilé
  • 0.5 Änglamark citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1.5 dl Änglamark urkärnade grekiska oliver, grovhackade
  • 1 dl Änglamark färsk persilja, hackad
  • 1 dl Änglamark rapsolja citron, eller vanlig olivolja
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Medelhavssmaker som citron, oliver, persilja och olivolja blir en klockren kombo på denna fiskrätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och lägg i en ugnsform. Riv över citronskalet och pressa ut saften. Vänd runt oliver och persilja med olja.
  2. Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2021-02-25

Rekommenderas inte. Torrt och tråkigt utan en go sås.