Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom

Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Kesella, 10 %
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar.
  2. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  3. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök.
  4. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...

Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Kesella, 10 %
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 80 g valfri rom
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 80 g valfri rom

Tunnbrödssnittar med Västerbottensost och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Tunnbröd är ju bara så gott! Tillsammans med denna oströra blir det en ren njutning i en liten munsbit.

Tillagningstid: 20 minuter
18 st

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, kesella, ost, rom, dill och smaka av med svartpeppar.
  2. Bred oströra på ett tunnbröd och rulla ihop brödet från långsidan. Bred eventuellt lite smör längs långsidan som avslutar rullen så att brödet håller ihop bättre.
  3. Skär cirka 6 bitar och doppa ena snittsidan i dill och gräslök.
  4. Ställ snittarna på ett fat och garnera med en liten klick rom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-12-31

Helt fantastiskt gott! Vi har använt dessa som förrätt till nyårsmiddag två gånger redan, och det startar hela firandet med en lyxig känsla...