Tuna melt med svarta bönor
  • Tid 20 min

Tuna melt med svarta bönor

4.83 (6 betyg)

Perfekt till picknicken. Smakrika tuna melts med svarta bönor och tonfisk.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora tortillabröd
  • 90 g ost
  • 185 g tonfisk (på burk)
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 410 g svarta bönor på burk (bruttvikt), avsköljda
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 knipplök, tunt skivad
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 200 g vitkål, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • salt
  • chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fördela hyvlad ost över tortillabröden. Blanda ihop avrunnen tonfisk med kål, bönor, tomat, knipplök, kapris och chiliflakes.

  2. 2

    Fördela tonfiskröran på bröden. Klicka på majonnäs och krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Rulla ihop bröden och grilla eller stek rullarna med skarven nedåt först så bröden limmas ihop av osten. Grilla eller stek tills osten smält och rullarna är genomvarma.

  4. 4

    Vänd runt vitkål med olja, vinäger, salt och ev chiliflakes och servera till.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar