Tryffelspetsade ägg med garnering

Tryffelspetsade ägg med garnering

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Äggskal fyllda med krämig äggsmet.

Tillagningstid: 15 minuter
8 stycken
  • 8 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering 1:
  • 4 msk löj- eller laxrom, röd eller svart caviar
  • Garnering 2:
  • 4 msk gräslök
  • 80 g kallrökt lax
  • Garnering 3:
  • 4 msk groddar eller skott

Gör så här

  1. Knäck äggen högt upp mot toppen, spara skalen och tvätta dem försiktigt. Blanda ägg, ost, salt och peppar. Låt fettet smälta i en kastrull och häll i äggsmeten. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Rör med en trä- eller plastslev tills massan blivit krämig. Smaksätt med tryffelolja.
  2. Fyll massan i äggskalen och garnera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryffelspetsade ägg med garnering
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering 1:
  • 4 msk löj- eller laxrom, röd eller svart caviar
  • Garnering 2:
  • 4 msk gräslök
  • 80 g kallrökt lax
  • Garnering 3:
  • 4 msk groddar eller skott

Tryffelspetsade ägg med garnering

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Äggskal fyllda med krämig äggsmet.

Tillagningstid: 15 minuter
8 stycken

Gör så här

  1. Knäck äggen högt upp mot toppen, spara skalen och tvätta dem försiktigt. Blanda ägg, ost, salt och peppar. Låt fettet smälta i en kastrull och häll i äggsmeten. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Rör med en trä- eller plastslev tills massan blivit krämig. Smaksätt med tryffelolja.
  2. Fyll massan i äggskalen och garnera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!