Trifle med hallon och blåbär

Trifle med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Doppad sockerkaka i bärsyllt, toppad med yoghurt, grädde och passionfrukt blir en underbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
  • Botten:
  • 300 g sockerkaka (1 sockerkaka = 300g)
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk ljus rom
  • Yoghurtfyllning:
  • 4 dl yoghurt
  • 1 msk socker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Topping:
  • 5 dl vispad grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 4 passionsfrukter, urskrapde kärnor

Gör så här

  1. Dela sockerkakan i tunna skivor. Värm hallon, blåbär, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Spara gärna lite av bären till garnering.
  2. Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna. Fördela romen över bottnen.

Yoghurtfyllning

  1. Blanda yoghurten med socker och vaniljfrön.
  2. Skeda yoghurten över sockerkaksbitarna i botten. Vispa grädden och lägg den över yoghurten. Ringla över lite flytande honung och garnera med passionsfrukt och eventuella hallon och blåbär.

Tips

Trifle går lika bra att göra i en stor skål som fördelad i portionsskålar eller glas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trifle med hallon och blåbär
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Botten:
  • 300 g sockerkaka (1 sockerkaka = 300g)
  • 200 g hallon
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk ljus rom
  • Yoghurtfyllning:
  • 4 dl yoghurt
  • 1 msk socker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Topping:
  • 5 dl vispad grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 4 passionsfrukter, urskrapde kärnor

Trifle med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Doppad sockerkaka i bärsyllt, toppad med yoghurt, grädde och passionfrukt blir en underbar smakkombination.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Dela sockerkakan i tunna skivor. Värm hallon, blåbär, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Spara gärna lite av bären till garnering.
  2. Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna. Fördela romen över bottnen.

Yoghurtfyllning

  1. Blanda yoghurten med socker och vaniljfrön.
  2. Skeda yoghurten över sockerkaksbitarna i botten. Vispa grädden och lägg den över yoghurten. Ringla över lite flytande honung och garnera med passionsfrukt och eventuella hallon och blåbär.

Tips

Trifle går lika bra att göra i en stor skål som fördelad i portionsskålar eller glas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!