Tre sorters rom med tunnbröd

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinnaav var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna övernatten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så attden blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche ochrödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tre sorters rom med tunnbröd
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinnaav var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna övernatten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så attden blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche ochrödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!