Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinna av var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så att den blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche och rödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinna av var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så att den blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche och rödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)