Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Vårt recept på trattkantarellsoppa är krämigt och fullt av smak. Njut av höstens svamp i en varm och god soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut mot 3 dl torkade eller 200 g förvällda trattkantareller.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-25

Hej Linda, ca 3 dl torkade kantareller blir lagom. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Linda

2021-10-23

Hur mycket kantareller ska man ta om man har torkade?

Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.

Trattkantarellsoppa
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Vårt recept på trattkantarellsoppa är krämigt och fullt av smak. Njut av höstens svamp i en varm och god soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut mot 3 dl torkade eller 200 g förvällda trattkantareller.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-10-25

Hej Linda, ca 3 dl torkade kantareller blir lagom. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Linda

2021-10-23

Hur mycket kantareller ska man ta om man har torkade?

Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.