Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
  • 1 sats äggpasta
  • 0.5 sats buljong
  • Fyllning:
  • 100 g köttfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 msk matolja
  • 100 g mortadella, mald
  • 100 g parmaskinka, mald
  • 3 dl parmesanost, riven
  • 2 krm muskotnöt, riven
  • Servering:
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Fräs kött och fläskfärs i oljan några minuter under omrörning. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna. Gör gärna färsen dagen innan så att smaken utvecklas. Förvara i kylskåp.
  2. Dela degen i fem bitar. Mjöla bakbordet lätt och kavla degen så tunn som möjligt. Vänd degen så att den inte fastnar. Mjöla då och då så att degen blir sammetsliknande. Har du pastamaskin använder du naturligtvis den.
  3. Skär eller sporra degen i fyrkanter 2 x 2 centimeter. Lägg lite fyllning på deg-plattan, vik ihop diagonalt och tryck ihop kanterna väl.
    Vik tortellinin runt fingret med den förseglade spetsen neråt. Vik upp den. Tryck ihop spetsarna runt fingret så att pastan bildar en liten ring.
  4. Bred ut tortellinin på en mjölad bakduk, strö över lite mjöl och låt torka 1 - 2 timmar. Hetta upp buljongen och koka pastan "al dente", 3 - 4 minuter.
  5. Till äggpastareceptet:

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tortellini al brodo
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 sats äggpasta
  • 0.5 sats buljong
  • Fyllning:
  • 100 g köttfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 msk matolja
  • 100 g mortadella, mald
  • 100 g parmaskinka, mald
  • 3 dl parmesanost, riven
  • 2 krm muskotnöt, riven
  • Servering:
  • parmesanost, riven

Tortellini al brodo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Fräs kött och fläskfärs i oljan några minuter under omrörning. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna. Gör gärna färsen dagen innan så att smaken utvecklas. Förvara i kylskåp.
  2. Dela degen i fem bitar. Mjöla bakbordet lätt och kavla degen så tunn som möjligt. Vänd degen så att den inte fastnar. Mjöla då och då så att degen blir sammetsliknande. Har du pastamaskin använder du naturligtvis den.
  3. Skär eller sporra degen i fyrkanter 2 x 2 centimeter. Lägg lite fyllning på deg-plattan, vik ihop diagonalt och tryck ihop kanterna väl.
    Vik tortellinin runt fingret med den förseglade spetsen neråt. Vik upp den. Tryck ihop spetsarna runt fingret så att pastan bildar en liten ring.
  4. Bred ut tortellinin på en mjölad bakduk, strö över lite mjöl och låt torka 1 - 2 timmar. Hetta upp buljongen och koka pastan "al dente", 3 - 4 minuter.
  5. Till äggpastareceptet:

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!