Torskgratäng med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Snabblagad ugnsfisk med enkla italienska smaker av tomat och oliver. Så god variation på den klassiska fiskgratängen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Vänd runt med hälften av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Lägg fiskbitarna i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda krossade tomater med oliver, vitlök, resten av olivoljan, chiliflakes och citronskal.
  3. Häll tomatsåsen över fisken så den täcks helt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera med klyftpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Linda, fisken ska vara tinad. VI ska förtydliga detta i receptet. Lycka till!

Linda

2021-05-24

Ska fisken vara fryst eller tinad?

Ingrid

2021-02-18

Snabblagad och god, citronzesten ger fin atom och oliverna bra sälta

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(166)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Torskgratäng med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Snabblagad ugnsfisk med enkla italienska smaker av tomat och oliver. Så god variation på den klassiska fiskgratängen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Vänd runt med hälften av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Lägg fiskbitarna i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda krossade tomater med oliver, vitlök, resten av olivoljan, chiliflakes och citronskal.
  3. Häll tomatsåsen över fisken så den täcks helt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera med klyftpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Linda, fisken ska vara tinad. VI ska förtydliga detta i receptet. Lycka till!

Linda

2021-05-24

Ska fisken vara fryst eller tinad?

Ingrid

2021-02-18

Snabblagad och god, citronzesten ger fin atom och oliverna bra sälta

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(166)