Torskfilé med wokad spenat och parmesan
  • Tid 30 min

Torskfilé med wokad spenat och parmesan

3.73 (15 betyg)

Ångkokade firrar med smakfulla tillbehör blir en hälsosam fiskrätt. Perfekt som lättare lunch eller middag.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris, valfri sort
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g tinad kravmärkt torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 100 g riven parmesan
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g bladspenat
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra torsken och ånga den ovanpå riset medan det kokar. Lägg torsken i en metallsil som läggs ovanpå riset. Lägg sedan på locket på riskastrullen. Eventuellt kan du behöva koka riset i en större kastrull än normalt.

  2. 2

    Blanda chili och parmesan. Stek löken i oljan och vänd hastigt ner spenaten, salta och peppra. Servera torsken tillsammans med ris, spenat och toppa med chili- och parmesanblandningen.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva Unenge

    Jag serverade Decco pasta till och stekte torsken snabbt efter en lätt rimning

  • Britta/webbredaktionen

    @Ångpannan Just nu har vi inte det, men vi letar efter en insats till olika grytor och kastruller.

  • Britta/webbredaktionen

    @Lasse Kongo Det går bra med vilken fisk som helst.

  • Lasse Kongo

    Kan man välja träskgädda istället?

Visa fler