Torsk med paksoi

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Torsk med paksoi
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!