Torsk med paksoi

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Torsk med paksoi
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)