Torsk i ugn med potatis

Torsk i ugn med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Lättlagad torsk i ugn som får härlig smak av basilika och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 0.75 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
  4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2021-03-01

Fisken behövde närmare 30 minuter. Johns förslag om broccoli (i små buketter stammen i skivor) var bra, men jag behöll citronen. Syra är bra till fisk! Däremot stekte jag bönorna på sidan om, på spisen.

Kristin

2021-02-11

Det här var SÅ gott! Och galet lätt att göra. Det kommer lagas fler gånger :)

Maria

2018-02-04

Använde kolja istället för torsk. Fantastiskt gott^_^

John

2015-09-17

La till tomater och broccoli. Struntade i citronskalet och Det smakade fantastisk :)

Koppen

2014-11-20

Detta var såååå gott. Jag gjorde halva receptet men tog ändå en hel citron. Potatisen "stompade" jag til. Mums!

Berit

2014-10-11

Gott till var potatismos med rivet skal av lime.

Torsk i ugn med potatis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 0.75 tsk salt

Torsk i ugn med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Lättlagad torsk i ugn som får härlig smak av basilika och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
  4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2021-03-01

Fisken behövde närmare 30 minuter. Johns förslag om broccoli (i små buketter stammen i skivor) var bra, men jag behöll citronen. Syra är bra till fisk! Däremot stekte jag bönorna på sidan om, på spisen.

Kristin

2021-02-11

Det här var SÅ gott! Och galet lätt att göra. Det kommer lagas fler gånger :)

Maria

2018-02-04

Använde kolja istället för torsk. Fantastiskt gott^_^

John

2015-09-17

La till tomater och broccoli. Struntade i citronskalet och Det smakade fantastisk :)

Koppen

2014-11-20

Detta var såååå gott. Jag gjorde halva receptet men tog ändå en hel citron. Potatisen "stompade" jag til. Mums!

Berit

2014-10-11

Gott till var potatismos med rivet skal av lime.