Torsk i saffranssås med rosépeppar

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(101)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smör
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Katarina! Vi har räknat med att buljongtärningen bidrar med sältan. Men vill du addera mer salt efter smak så är det bara att göra :) /Maja, redaktör

Katarina

2020-10-29

Salt?

Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar

Torsk i saffranssås med rosépeppar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smör
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(101)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Katarina! Vi har räknat med att buljongtärningen bidrar med sältan. Men vill du addera mer salt efter smak så är det bara att göra :) /Maja, redaktör

Katarina

2020-10-29

Salt?

Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar