Tomatsoppa med matvetetopping
  • Tid 20 min

Tomatsoppa med matvetetopping

3.7 (20 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.

  2. 2

    Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.

  3. 3

    Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulf

    Enkel att tillaga och väldigt smakrik