Tomatsill med dragon

Tomatsill med dragon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Superfräsch sill med tomat och dragon. passar utmärkt som sommarlunch eller som ett inslag på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g matjessill
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk dragon ca 2 dl plockade blad
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 bit citronskal, endast det gula

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skäri ca 1 cm breda bitar.Skär tomaterna i små bitar.
  2. Hacka dragonbladen grovt. Vändihop sill, tomater och dragon medoljorna och chilisåsen. Smaka avmed salt, peppar och vitlök.
  3. Skala en bit av citronen med enpotatisskalare (endast det gula)och lägg ner i sillen. Låt stå i kylenminst 3 timmar.

Tips

Funkaräven attgöra med5-minuterssill!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatsill med dragon
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g matjessill
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk dragon ca 2 dl plockade blad
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 bit citronskal, endast det gula

Tomatsill med dragon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Superfräsch sill med tomat och dragon. passar utmärkt som sommarlunch eller som ett inslag på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 10 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skäri ca 1 cm breda bitar.Skär tomaterna i små bitar.
  2. Hacka dragonbladen grovt. Vändihop sill, tomater och dragon medoljorna och chilisåsen. Smaka avmed salt, peppar och vitlök.
  3. Skala en bit av citronen med enpotatisskalare (endast det gula)och lägg ner i sillen. Låt stå i kylenminst 3 timmar.

Tips

Funkaräven attgöra med5-minuterssill!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!