Tomatsås

Tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Koka länge är hemligenheten med god tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 torkade piri piri, chilipepparfrukter, peperoncino eller ev röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 800 g krossade eller hela tomater av god kvalitet
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn vitlök och chili i olivolja cirka 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Plocka upp chilifrukterna och den ena vitlöksklyftan.
  2. Bryn gul lök i samma olja cirka 5 minuter, tills den mjuknat.
  3. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Koka på svag värme under lock cirka 1 timme.
  4. Mixa såsen med en stavmixer till en slät konsistens, rör i oregano och toppa eventuellt med några basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

Det går alldeles utmärkt att frysa in den.

Pia

2012-01-24

Kan man frysa in tomatsåsen?

Marie

2012-01-23

Starkt!

Klaus

2012-01-21

@ Anna: receptet liknar penne all´arrabiata: Där bryns vitlöken och piri piri´n i olja, lyfts sedan upp och slängs. Oljan har redan fått tillräcklig av smaken från dem båda.

Anna

2012-01-18

När ska vitlök och chilli ner igen. Ska den koka med tomaterna eller i när tomaterna mixas

Tomatsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 torkade piri piri, chilipepparfrukter, peperoncino eller ev röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 800 g krossade eller hela tomater av god kvalitet
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt

Tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Koka länge är hemligenheten med god tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn vitlök och chili i olivolja cirka 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Plocka upp chilifrukterna och den ena vitlöksklyftan.
  2. Bryn gul lök i samma olja cirka 5 minuter, tills den mjuknat.
  3. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Koka på svag värme under lock cirka 1 timme.
  4. Mixa såsen med en stavmixer till en slät konsistens, rör i oregano och toppa eventuellt med några basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

Det går alldeles utmärkt att frysa in den.

Pia

2012-01-24

Kan man frysa in tomatsåsen?

Marie

2012-01-23

Starkt!

Klaus

2012-01-21

@ Anna: receptet liknar penne all´arrabiata: Där bryns vitlöken och piri piri´n i olja, lyfts sedan upp och slängs. Oljan har redan fått tillräcklig av smaken från dem båda.

Anna

2012-01-18

När ska vitlök och chilli ner igen. Ska den koka med tomaterna eller i när tomaterna mixas