Tomatsås

Tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Koka länge är hemligenheten med god tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 torkade piri piri, chilipepparfrukter, peperoncino eller ev röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 800 g krossade eller hela tomater av god kvalitet
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn vitlök och chili i olivolja cirka 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Plocka upp chilifrukterna och den ena vitlöksklyftan.
  2. Bryn gul lök i samma olja cirka 5 minuter, tills den mjuknat.
  3. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Koka på svag värme under lock cirka 1 timme.
  4. Mixa såsen med en stavmixer till en slät konsistens, rör i oregano och toppa eventuellt med några basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

Det går alldeles utmärkt att frysa in den.

Pia

2012-01-24

Kan man frysa in tomatsåsen?

Marie

2012-01-23

Starkt!

Klaus

2012-01-21

@ Anna: receptet liknar penne all´arrabiata: Där bryns vitlöken och piri piri´n i olja, lyfts sedan upp och slängs. Oljan har redan fått tillräcklig av smaken från dem båda.

Anna

2012-01-18

När ska vitlök och chilli ner igen. Ska den koka med tomaterna eller i när tomaterna mixas

Liknande recept

Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Tomatsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 torkade piri piri, chilipepparfrukter, peperoncino eller ev röd chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 800 g krossade eller hela tomater av god kvalitet
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt

Tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Koka länge är hemligenheten med god tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn vitlök och chili i olivolja cirka 5 minuter tills oljan tagit smak och färg. Plocka upp chilifrukterna och den ena vitlöksklyftan.
  2. Bryn gul lök i samma olja cirka 5 minuter, tills den mjuknat.
  3. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Koka på svag värme under lock cirka 1 timme.
  4. Mixa såsen med en stavmixer till en slät konsistens, rör i oregano och toppa eventuellt med några basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

Det går alldeles utmärkt att frysa in den.

Pia

2012-01-24

Kan man frysa in tomatsåsen?

Marie

2012-01-23

Starkt!

Klaus

2012-01-21

@ Anna: receptet liknar penne all´arrabiata: Där bryns vitlöken och piri piri´n i olja, lyfts sedan upp och slängs. Oljan har redan fått tillräcklig av smaken från dem båda.

Anna

2012-01-18

När ska vitlök och chilli ner igen. Ska den koka med tomaterna eller i när tomaterna mixas

Liknande recept

Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)