Tomatsallad med brynt salviasmör

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fantastisk sidosallad som är jättegod till grillat eller stekta vegobiffar.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
  • 125 g mozzarella
  • 125 g klyftade tomater, gärna olika färger
  • 70 g babyspenat
  • 50 g grovriven parmesanost
  • 2 skivor lantbröd
  • 100 g smör
  • 0.5 kruka salvia
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan.
  3. Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
  4. Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron. Skeda över salladen. Toppa med bröd och salvia. Servera direkt.

Tips

Salladen smakar bäst om tomaterna är riktigt mogna och rumsvarma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2015-07-08

Högsta betyg! Har ätit med både lamm och kyckling, lika gott. Klar favorit i sommarköket.

Ewa

2015-07-05

Fantastiskt gott! Åt till grillade kycklingslårfiléer. Kan verkligen rekommendera.

Tomatsallad med brynt salviasmör
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g mozzarella
  • 125 g klyftade tomater, gärna olika färger
  • 70 g babyspenat
  • 50 g grovriven parmesanost
  • 2 skivor lantbröd
  • 100 g smör
  • 0.5 kruka salvia
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En fantastisk sidosallad som är jättegod till grillat eller stekta vegobiffar.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan.
  3. Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
  4. Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron. Skeda över salladen. Toppa med bröd och salvia. Servera direkt.

Tips

Salladen smakar bäst om tomaterna är riktigt mogna och rumsvarma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2015-07-08

Högsta betyg! Har ätit med både lamm och kyckling, lika gott. Klar favorit i sommarköket.

Ewa

2015-07-05

Fantastiskt gott! Åt till grillade kycklingslårfiléer. Kan verkligen rekommendera.