Tomatig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Gryta på torsk, tomat, vin, grädde serverat med baguette.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 fint tärnade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1.5 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • bröd

Gör så här

  1. Stek purjolök, morot och vitlök mjuka i smör.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, matlagningsvin och grädde, låt koka ihop cirka 10 minuter.
  3. Lägg försiktigt ner fisken och koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra. Toppa med babyspenat.

Tips

Klicka i vitlökssmör i bröden när de gräddas. <br>Skippa grädden och toppa grytan med en fuskaioli istället; lika delar majonnäs och yoghurt, vitlök, kajennpeppar och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristian

2018-11-07

Jag har alltid i mortlade dillfrön och någon deciliter räkor precis innan servering.

agneta

2015-07-11

gott,jag söker fler fisk recept..

Ulrika

2014-01-29

Mja, lite väl "Makrill i tomatsås" tyckte vi. Bättre att göra en klassiker dvs snabbrimma torsken. Stek purjolök och lägg åt sidan. Koka upp lite vitt vin, grönsaksbuljong & en skvätt grädde, lägg ner fisken, häll den stekta purjon över, skiva tomater över fisken och sjud under lock tills fisken är klar. Servera med kokt potatis,

Sussi Nordberg

2013-07-30

Jag har modifierat receptet lite. Jag tar ett paket torskfilé á 400 gram och jag tärnar ca 500 gram potatis (för att det ska bli mer matigt) och steker med morötterna och löken. Sen byter jag och tar 1,5 dl vatten och 2 dl grädde för att få lite rundare smak. I övrigt är receptet som originalet. Gott!

Birgitta Neselius

2012-11-12

En brk eller 1 paket krossade tomater räcker. Håller med om att 400 g torsk blir lagom eller 390 gram torskrygg.

Ärtan

2012-11-12

Jag tycker att receptet borde vara anpassat till den vanligaste förpackningen av torsk, som är fryst torskfilé á 400 g.

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 fint tärnade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1.5 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • bröd

Tomatig fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Gryta på torsk, tomat, vin, grädde serverat med baguette.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek purjolök, morot och vitlök mjuka i smör.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, matlagningsvin och grädde, låt koka ihop cirka 10 minuter.
  3. Lägg försiktigt ner fisken och koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra. Toppa med babyspenat.

Tips

Klicka i vitlökssmör i bröden när de gräddas. <br>Skippa grädden och toppa grytan med en fuskaioli istället; lika delar majonnäs och yoghurt, vitlök, kajennpeppar och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristian

2018-11-07

Jag har alltid i mortlade dillfrön och någon deciliter räkor precis innan servering.

agneta

2015-07-11

gott,jag söker fler fisk recept..

Ulrika

2014-01-29

Mja, lite väl "Makrill i tomatsås" tyckte vi. Bättre att göra en klassiker dvs snabbrimma torsken. Stek purjolök och lägg åt sidan. Koka upp lite vitt vin, grönsaksbuljong & en skvätt grädde, lägg ner fisken, häll den stekta purjon över, skiva tomater över fisken och sjud under lock tills fisken är klar. Servera med kokt potatis,

Sussi Nordberg

2013-07-30

Jag har modifierat receptet lite. Jag tar ett paket torskfilé á 400 gram och jag tärnar ca 500 gram potatis (för att det ska bli mer matigt) och steker med morötterna och löken. Sen byter jag och tar 1,5 dl vatten och 2 dl grädde för att få lite rundare smak. I övrigt är receptet som originalet. Gott!

Birgitta Neselius

2012-11-12

En brk eller 1 paket krossade tomater räcker. Håller med om att 400 g torsk blir lagom eller 390 gram torskrygg.

Ärtan

2012-11-12

Jag tycker att receptet borde vara anpassat till den vanligaste förpackningen av torsk, som är fryst torskfilé á 400 g.

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)