Tjälknöl på lamm

Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Josefin! Här hade tyvärr saltet ramlat bort, det ska vara 1dl salt till! Lycka till i köket!

Josefin

2019-11-09

Köttet smakar inte så mycket... Ska det kanske vara salt i saltlaken?

Tjälknöl på lamm
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl salt

Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Josefin! Här hade tyvärr saltet ramlat bort, det ska vara 1dl salt till! Lycka till i köket!

Josefin

2019-11-09

Köttet smakar inte så mycket... Ska det kanske vara salt i saltlaken?