Tiramisu med cookies och fruktsalsa
  • Tid 75 min

Tiramisu med cookies och fruktsalsa

3 (2 betyg)

Den superklassiska italienska efterrätten, här i ny rolig tappning.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 12 chokladkakor (Maryland eller liknande)
  • 4 msk kallt, starkt kaffe
  • 1 msk konjak
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella (10%)
  • 1 msk kakao
Fruktsalsa:
  • 4 dl grovhackad frukt, t ex mango, physalis, melon, vindruvor
  • 2 tsk socker, gärna råsocker
  • 1 msk apelsin eller lime, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt kakorna i bitar. Blanda eventuellt kaffet med konjak. Bottna 4 portionsglas med hälften av kakbitarna och häll över hälften av kaffet.

  2. 2

    Vispa socker och ägg pösigt. Vispa grädden tjock och blanda ner äggsmeten och kesella. Bred ut hälften av smeten i glasen. Lägg på resten av kakorna, doppa över det kaffe som är kvar och bred på resten av äggsmeten.

  3. 3

    Blanda fruktbitarna med socker och citrussaft och lägg upp i 4 portionsglas. Låt tiramisu och salsa dra i kylen ca 1 timme.

  4. 4

    Strö över kakao vid servering och garnera gärna med citronmeliss.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar