Tiramisu med cookies och fruktsalsa

Tiramisu med cookies och fruktsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den superklassiska italienska efterrätten, här i ny rolig tappning.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
  • 12 chokladkakor (Maryland eller liknande)
  • 4 msk kallt, starkt kaffe
  • 1 msk konjak
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella (10%)
  • 1 msk kakao
  • Fruktsalsa:
  • 4 dl grovhackad frukt, t ex mango, physalis, melon, vindruvor
  • 2 tsk socker, gärna råsocker
  • 1 msk apelsin eller lime, pressad saft

Gör så här

  1. Bryt kakorna i bitar. Blanda eventuellt kaffet med konjak. Bottna 4 portionsglas med hälften av kakbitarna och häll över hälften av kaffet.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa grädden tjock och blanda ner äggsmeten och kesella. Bred ut hälften av smeten i glasen. Lägg på resten av kakorna, doppa över det kaffe som är kvar och bred på resten av äggsmeten.
  3. Blanda fruktbitarna med socker och citrussaft och lägg upp i 4 portionsglas. Låt tiramisu och salsa dra i kylen ca 1 timme.
  4. Strö över kakao vid servering och garnera gärna med citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tiramisu med cookies och fruktsalsa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 chokladkakor (Maryland eller liknande)
  • 4 msk kallt, starkt kaffe
  • 1 msk konjak
  • 0.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella (10%)
  • 1 msk kakao
  • Fruktsalsa:
  • 4 dl grovhackad frukt, t ex mango, physalis, melon, vindruvor
  • 2 tsk socker, gärna råsocker
  • 1 msk apelsin eller lime, pressad saft

Tiramisu med cookies och fruktsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den superklassiska italienska efterrätten, här i ny rolig tappning.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryt kakorna i bitar. Blanda eventuellt kaffet med konjak. Bottna 4 portionsglas med hälften av kakbitarna och häll över hälften av kaffet.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa grädden tjock och blanda ner äggsmeten och kesella. Bred ut hälften av smeten i glasen. Lägg på resten av kakorna, doppa över det kaffe som är kvar och bred på resten av äggsmeten.
  3. Blanda fruktbitarna med socker och citrussaft och lägg upp i 4 portionsglas. Låt tiramisu och salsa dra i kylen ca 1 timme.
  4. Strö över kakao vid servering och garnera gärna med citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!