Tikka masala kyckling

Tikka masala kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka mynta
  • ris
  • träspett
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
  2. Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
  3. Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
  4. Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
  5. Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tikka masala kyckling
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka mynta
  • ris
  • träspett
  • 1 tsk salt

Tikka masala kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
  2. Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
  3. Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
  4. Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
  5. Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!