Thaisoppa med räkor

Thaisoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Smaka av med citron och soja så att soppan blir både het och syrlig. Servera som förrätt eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 1 liter hönsbuljong (tärning eller fond)
  • 1 röd eller grön, finhackad chili
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk tunt skivad, färsk ingefära
  • 150 g ostronskivling eller shiitake, i bitar
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • 1 msk blad från färsk koriander

Gör så här

  1. 4 portioner som lätt lunch, 6 portioner som förrätt.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med chilipeppar, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt koka 7-8 minuter.
  3. Tillsätt lök, citron och soja och smaka av så soppan blir både het och syrlig.
  4. Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma.
  5. Lägg gärna färska korianderblad i tallrikarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



:)

2015-01-28

:)

Thaisoppa med räkor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter hönsbuljong (tärning eller fond)
  • 1 röd eller grön, finhackad chili
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk tunt skivad, färsk ingefära
  • 150 g ostronskivling eller shiitake, i bitar
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • 1 msk blad från färsk koriander

Thaisoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Smaka av med citron och soja så att soppan blir både het och syrlig. Servera som förrätt eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. 4 portioner som lätt lunch, 6 portioner som förrätt.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med chilipeppar, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt koka 7-8 minuter.
  3. Tillsätt lök, citron och soja och smaka av så soppan blir både het och syrlig.
  4. Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma.
  5. Lägg gärna färska korianderblad i tallrikarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



:)

2015-01-28

:)