Thai stroganoff med grön curry
  • Tid 20 min

Thai stroganoff med grön curry

3.11 (35 betyg)

Ge vardagsmiddagen en ny touch med smaka av kokos och curry.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

  • 200 g nudlar
  • 500 g falukorv
  • 2 msk olja
  • 1 strimlad gul lök
  • 300 g tunt skivad morot
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar
Till servering:
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Skär korven i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en rymlig stekpanna eller gryta och stek korven till fin färg. Lägg den åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp resten av oljan och stek lök och morot ca 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk, koka upp och låt sjuda 5 min. Smaka ev av med salt och peppar.

Till servering

  1. 1

    Servera med nudlar och färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med ris (istället för nudlar), lime i klyftor och röd chili.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Madelene

    Blev jättegott och roligt att göra nått annorlunda med falukorv! Men det blev för mycket med 3 msk currypasta för min del. Hade nog räckt med halva måttet. Kommer definitivt prova göra det igen.

  • Elin

    Kul att kunna använda falukorv på ett nytt sätt! Blev en riktigt höjdare! Hade dock råris till istället för nudlar, vilket jag tror blev bättre! Riset suger åt sig spadet så gott!

  • Lotta

    God annorlunda stroganoff. 3msk currypasta var dock lite för mycket, finns kanske med olika styrkor, men den blev väldigt stark, men jag kommer laga den här igen!