Tempurafriterade örter

Tempurafriterade örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Smakrika, krispiga tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
  • 0.5 dl salvia
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl timjan
  • 0.5 dl dragon
  • Tempuramix:
  • 2 ägg, endast gulor
  • 5 dl iskallt vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm flingsalt (eller efter smak)
  • 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja

Gör så här

Tempuramix

  1. Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
  2. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tempurafriterade örter
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 dl salvia
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl timjan
  • 0.5 dl dragon
  • Tempuramix:
  • 2 ägg, endast gulor
  • 5 dl iskallt vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm flingsalt (eller efter smak)
  • 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja

Tempurafriterade örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Smakrika, krispiga tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Tempuramix

  1. Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
  2. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!