Tempurafriterade grönsaker med dippsås
  • Tid 35 min

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

0 (0 betyg)

Tempura är en japansk rätt, råvaror som doppas i en frityrsmet och sedan friteras. De är godast nyfriterade med en god dippsås. Servera med ätpinnar för skojs skull!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

  • 125 g broccoli
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • neutral olja, till fritering
Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
Dippsås:
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.

  2. 2

    Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.

  3. 3

    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160-180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen.

Servering

Strö över lite flingsalt vid servering.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar