Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tempura är en japansk rätt, råvaror som doppas i en frityrsmet och sedan friteras. De är godast nyfriterade med en god dippsås. Servera med ätpinnar för skojs skull!

Tillagningstid: 35 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g broccoli
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • neutral olja, till fritering
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Dippsås:
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160-180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen.

Servering

Strö över lite flingsalt vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris i ugn med tomater

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mynta- och balsamicotomater

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Tempurafriterade grönsaker med dippsås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 125 g broccoli
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • neutral olja, till fritering
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Dippsås:
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 dl inlagda jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tempura är en japansk rätt, råvaror som doppas i en frityrsmet och sedan friteras. De är godast nyfriterade med en god dippsås. Servera med ätpinnar för skojs skull!

Tillagningstid: 35 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, även broccolistjälken.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen till slät konsistens.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp oljan till 160-180° i en kastrull med höga kanter. Doppa en grönsaksbit i taget i smeten så att hela blir täckt och lägg direkt ner i den varma oljan med hjälp av en hålslev. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper att rinna av. Servera med dippsåsen.

Servering

Strö över lite flingsalt vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris i ugn med tomater

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mynta- och balsamicotomater

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)