Tarte tatin med päron och pekannötter

Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fransk uppochnervänd dessertpaj. Här gör vi den med päron och pecannötter i stället för äpplen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 4 små päron
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 60 g pekannötter
  • 250 g färsk smördeg
  • Till servering:
  • vaniljglass eller grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala päronen, dela och ta bort kärnhusen. Låt sockret smälta på medelvärme i en mindre, ugnstålig stekpanna, utan att röra om, tills det är gyllene. Klicka ut smöret i små tärningar på sockret och värm tills smöret smält. Lyft pannan från värmen. Häll i nötterna så de är jämnt fördelade i pannan och lägg dit päronhalvorna med snittytan uppåt.
  2. Skär smördegen rund, lite större än stekpannan. Lägg degen ovanpå päronen och tryck ner degen utefter kanten runt päronen med en sked eller liknande. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ta ur ugnen och låt vila 2–3 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd runt så att kakan hamnar upp-och-ner med päronen uppåt. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tarte tatin med päron och pekannötter
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 små päron
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 60 g pekannötter
  • 250 g färsk smördeg
  • Till servering:
  • vaniljglass eller grädde

Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fransk uppochnervänd dessertpaj. Här gör vi den med päron och pecannötter i stället för äpplen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala päronen, dela och ta bort kärnhusen. Låt sockret smälta på medelvärme i en mindre, ugnstålig stekpanna, utan att röra om, tills det är gyllene. Klicka ut smöret i små tärningar på sockret och värm tills smöret smält. Lyft pannan från värmen. Häll i nötterna så de är jämnt fördelade i pannan och lägg dit päronhalvorna med snittytan uppåt.
  2. Skär smördegen rund, lite större än stekpannan. Lägg degen ovanpå päronen och tryck ner degen utefter kanten runt päronen med en sked eller liknande. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ta ur ugnen och låt vila 2–3 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd runt så att kakan hamnar upp-och-ner med päronen uppåt. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!