Tarte tatin med päron och pekannötter
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Tarte tatin med päron och pekannötter

4.67 (3 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 4 små päron
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 60 g pekannötter
  • 250 g färsk smördeg
Till servering:
  • vaniljglass eller grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala päronen, dela och ta bort kärnhusen. Låt sockret smälta på medelvärme i en mindre, ugnstålig stekpanna, utan att röra om, tills det är gyllene. Klicka ut smöret i små tärningar på sockret och värm tills smöret smält. Lyft pannan från värmen. Häll i nötterna så de är jämnt fördelade i pannan och lägg dit päronhalvorna med snittytan uppåt.

  2. 2

    Skär smördegen rund, lite större än stekpannan. Lägg degen ovanpå päronen och tryck ner degen utefter kanten runt päronen med en sked eller liknande. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Ta ur ugnen och låt vila 2–3 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd runt så att kakan hamnar upp-och-ner med päronen uppåt. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar