Tartar på strömming med löjrom
  • Tid 13 tim

Tartar på strömming med löjrom

0 (0 betyg)

En god plockrätt där ingredienserna samlas kring strömmingen och avnjuts på tunnbröd.

  • Tillagningstid 13 tim
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g inlagd strömming
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk inlagda rödbetor
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 tsk kapris
  • 4 tsk finhackad persilja
  • 4 msk löjrom
Tillbehör:
  • 4 skivor hårt tunnbröd
Inlagd strömming:
  • 500 g rensad strömming
Inläggning 1:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
Inläggning 2:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk majsolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär den inlagda strömmingen i små bitar och blanda den med crème fraiche. Forma en ?biff? och lägg upp på en tallrik.

  2. 2

    Arrangera resten av ingredienserna runt om. Servera med tunnbröd.

Inlagd strömming

  1. 1

    Ta bort skinn och ben från strömmingen. Blanda ingredienserna till inläggning 1, häll över strömmingen och låt stå minst 12 timmar för att strömmingen ska renas.

  2. 2

    Slå bort spadet. Blanda alla ingredienser till inläggning 2 utom oljan och häll över filéerna. Häll till slut över oljan. Ställ in i kylskåp. Inläggningen håller mer än en vecka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar