
Tacos med asiatisk kräftröra
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
- 400 g kräftstjärtar
- 2 dl majonnäs
- 1 citrongräs, finhackat
- 2 msk ingefära, riven
- 1 dl ketchup
- 0.5 röd chili
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 dl mynta, hackad
- 0.5 dl koriander, hackad
- 1 lime, saft från limen
- salt
- Till servering:
- 1 ananas, liten
- tacoskal
- koriander
Gör så här
- 1. Krama ur lite av vätskan från den lag kräftstjärtarna legat i och hacka grovt.
- 2. Blanda ihop alla ingredienserna till kräftröran och smaka av med limesaft och salt.
- 3. Skär bort skalet och mittbiten på ananasen. Strimla fruktköttet.
- 4. Servera röran i tacoskal och toppa med ananas och koriander.
Tacos med asiatisk kräftröra
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
8 bufféportioner
Gör så här
- 1. Krama ur lite av vätskan från den lag kräftstjärtarna legat i och hacka grovt.
- 2. Blanda ihop alla ingredienserna till kräftröran och smaka av med limesaft och salt.
- 3. Skär bort skalet och mittbiten på ananasen. Strimla fruktköttet.
- 4. Servera röran i tacoskal och toppa med ananas och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-10-28
nu har jag visat det här receptet för 10 kockar här i Thailand 1 av dom visste vad kräftor vad för något ( han har jobbat i Sverige dom övriga hade aldrig hört talas om att det skulle vara asiatisk maträtt..
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
sten wase
2014-10-28
nu har jag visat det här receptet för 10 kockar här i Thailand 1 av dom visste vad kräftor vad för något ( han har jobbat i Sverige dom övriga hade aldrig hört talas om att det skulle vara asiatisk maträtt..