Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morot i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
  • Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med två lagerblad.
  2. Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5–8 min, det ska vara tuggmotstånd kvar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tabbouleh på helt korn med morot och butternut
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morot i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
  • Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar

Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med två lagerblad.
  2. Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5–8 min, det ska vara tuggmotstånd kvar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!