Tabbouleh på helt korn med morot och butternut
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Tabbouleh på helt korn med morot och butternut

5 (3 betyg)

Här möts det persiska och det nordiska köket i en fräsch tabbouleh, fullproppad med smaker och vitaminer.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl helt korn
  • 2 lagerblad
  • 450 g morötter i olika färger
  • 450 g butternutpumpa
  • 70 g spenat
Dressing:
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk florsocker
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Koka kornet enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten med två lagerblad.

  2. 2

    Skala och skär morötter och pumpa i små fina tärningar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen, 5–8 min, det ska vara tuggmotstånd kvar.

  3. 3

    Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ihop med grynen och de rostade rotsakerna. Smaka av med salt och vänd runt spenaten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar