Syrensaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En doft av syren sparadpå flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 syrenklasar
  • 1 liter vatten
  • 1 kg strösocker
  • saft från 7 citroner
  • zest från 4 citroner

Gör så här

  1. Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigtatt inga grenar eller blad kommer med, för då kansaften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidningså att du blir av med eventuellasmåkryp.
  2. Lägg sedan blommorna i en bunke.Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen frånplattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
  3. Häll den varma lagen över blommorna och täck medplastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar.Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
  4. Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saftenhåller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-05-28

Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Zana

2018-05-26

I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?

Nicole

2018-05-23

Smakar bara sockerlag.

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 30 syrenklasar
  • 1 liter vatten
  • 1 kg strösocker
  • saft från 7 citroner
  • zest från 4 citroner

Syrensaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En doft av syren sparadpå flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigtatt inga grenar eller blad kommer med, för då kansaften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidningså att du blir av med eventuellasmåkryp.
  2. Lägg sedan blommorna i en bunke.Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen frånplattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
  3. Häll den varma lagen över blommorna och täck medplastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar.Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
  4. Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saftenhåller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-05-28

Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Zana

2018-05-26

I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?

Nicole

2018-05-23

Smakar bara sockerlag.

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)