
Syrensaft
Betyg (1-5):
En doft av syren sparadpå flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt
Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 30 syrenklasar
- 1 liter vatten
- 1 kg strösocker
- saft från 7 citroner
- zest från 4 citroner
Gör så här
- Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigtatt inga grenar eller blad kommer med, för då kansaften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidningså att du blir av med eventuellasmåkryp.
- Lägg sedan blommorna i en bunke.Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen frånplattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
- Häll den varma lagen över blommorna och täck medplastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar.Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
- Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saftenhåller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.
Syrensaft
Betyg (1-5):
En doft av syren sparadpå flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt
Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigtatt inga grenar eller blad kommer med, för då kansaften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidningså att du blir av med eventuellasmåkryp.
- Lägg sedan blommorna i en bunke.Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen frånplattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
- Häll den varma lagen över blommorna och täck medplastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar.Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
- Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saftenhåller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-05-28
Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!
2018-05-26
I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?
2018-05-23
Smakar bara sockerlag.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-05-28
Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!
Zana
2018-05-26
I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?
Nicole
2018-05-23
Smakar bara sockerlag.