Syrensaft
  • Tid 1 tim + tid att dra

Syrensaft

2.5 (6 betyg)

En doft av syren sparad på flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt

  • Tillagningstid 1 tim + tid att dra
  • Ingredienser 5

Ingredienser

2 liter
  • 30 syrenklasar
  • 1 liter vatten
  • 1 kg strösocker
  • 7 saft från citroner
  • 4 Zest från citroner
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigt att inga grenar eller blad kommer med, för då kan saften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidning så att du blir av med eventuella småkryp.

  2. 2

    Lägg sedan blommorna i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).

  3. 3

    Häll den varma lagen över blommorna och täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar. Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.

  4. 4

    Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saften håller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Webbredaktör Elsa

    Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!

  • Zana

    I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?

  • Nicole

    Smakar bara sockerlag.