Sushiris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (52 betyg)

Här är receptet för att få till det perfekta sushiriset till din egen hemmagjorda sushi!

Tillagningstid: 2 timmar
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl sushiris
  • 3 dl vatten
  • 1 dl sushi su
  • Shushi Su:
  • 2 dl risvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg riset i en bunke. Skölj noggrant med rinnande kallt vatten och rör försiktigt i riset med händerna i ca 10 min, för att få bort en del av stärkelsen.
  2. Låt riset stå i kallt vatten och svälla minst 1 timme. Häll av genom en sil. Lägg riset i en kastrull eller riskokare. Häll på 3–4 dl kallt vatten (ca 3 mm vatten högre än riset). Koka upp. Låt sjuda under lock 18–20 min. Ta från värmen och låt stå med lock ca 15 min.
  3. Lägg riset i en bunke och smaksätt med varm sushi su, ca 1 dl. Vänd försiktigt runt riset med en slickepott i skärande rörelser tills riset är ljummet.

Shushi Su

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Det något sötsyrliga sushiriset är viktigt för slutresultatet av maki-och skagenrullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2015-12-22

Otroligt dumt att måtten för Sushi Su är för en sats som är större än det som behövs för satsen med ris som står ovan.

Liknande recept

Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl sushiris
  • 3 dl vatten
  • 1 dl sushi su
  • Shushi Su:
  • 2 dl risvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 tsk salt

Sushiris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (52 betyg)

Här är receptet för att få till det perfekta sushiriset till din egen hemmagjorda sushi!

Tillagningstid: 2 timmar
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg riset i en bunke. Skölj noggrant med rinnande kallt vatten och rör försiktigt i riset med händerna i ca 10 min, för att få bort en del av stärkelsen.
  2. Låt riset stå i kallt vatten och svälla minst 1 timme. Häll av genom en sil. Lägg riset i en kastrull eller riskokare. Häll på 3–4 dl kallt vatten (ca 3 mm vatten högre än riset). Koka upp. Låt sjuda under lock 18–20 min. Ta från värmen och låt stå med lock ca 15 min.
  3. Lägg riset i en bunke och smaksätt med varm sushi su, ca 1 dl. Vänd försiktigt runt riset med en slickepott i skärande rörelser tills riset är ljummet.

Shushi Su

  1. Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.

Tips

Det något sötsyrliga sushiriset är viktigt för slutresultatet av maki-och skagenrullarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robin

2015-12-22

Otroligt dumt att måtten för Sushi Su är för en sats som är större än det som behövs för satsen med ris som står ovan.

Liknande recept

Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)