Sultanens couscous

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Gul och fin på alla sätt med saffran och russin.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 paket saffran
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl blandade russin, sultan och vanliga

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärning och kryddor. Saffranet ger smak och färg, gurkmeja ger bara färg. Lägg couscousgrynen i en bunke och häll buljongen över. Tillsätt olja och smör och rörom. Låt grynen stå och dra cirka 5 minuter och fluffa dem då och då med en träslev.
  2. Häll upp grynen på ett fat och toppa med kanel, honung, torkade aprikoser och russin.

Tips

Du vet väl att det säljs färdigkokta buljonger på saluhallen? Det är riktigt lyxigt och gott! Får du inte tag på det så kokar du en nästan lika god hemma med tärningar. Se förpackningen för tillagningsanvisning.<p) <p> Tycker du inte om saffran? Byt ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Ben Hamid-couscous

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 paket saffran
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl blandade russin, sultan och vanliga

Sultanens couscous

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Gul och fin på alla sätt med saffran och russin.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärning och kryddor. Saffranet ger smak och färg, gurkmeja ger bara färg. Lägg couscousgrynen i en bunke och häll buljongen över. Tillsätt olja och smör och rörom. Låt grynen stå och dra cirka 5 minuter och fluffa dem då och då med en träslev.
  2. Häll upp grynen på ett fat och toppa med kanel, honung, torkade aprikoser och russin.

Tips

Du vet väl att det säljs färdigkokta buljonger på saluhallen? Det är riktigt lyxigt och gott! Får du inte tag på det så kokar du en nästan lika god hemma med tärningar. Se förpackningen för tillagningsanvisning.<p) <p> Tycker du inte om saffran? Byt ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Ben Hamid-couscous

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies