Stuvad spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stuvad spenat med färsk basilika och lite sting av vitlök och chili. Krämig med grädde passar den fint till rökt lax, stekt falukorv eller fläskkotlett.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 1 stor strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g färsk spenat
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chili utan att de tar färg 2–3 min.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på vatten och koka under omrörning 2 min.
  3. Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 3 min.
  4. Lägg i spenat och basilika. Rör tills all spenat mjuknat och smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott med rökt lax och potatis, eller med en stekt fläskkotlett. Chilin kan uteslutas om man tycker det blir för hett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2014-05-16

Mycket gott. Jag blandade i finskuren purjolök förutom mängden vanlig lök och hällde i tillsammans med spenaten och basilikan. Det förhöjde smaken ytterligare.

Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 1 stor strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g färsk spenat
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • svartpeppar
  • salt

Stuvad spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stuvad spenat med färsk basilika och lite sting av vitlök och chili. Krämig med grädde passar den fint till rökt lax, stekt falukorv eller fläskkotlett.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chili utan att de tar färg 2–3 min.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på vatten och koka under omrörning 2 min.
  3. Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 3 min.
  4. Lägg i spenat och basilika. Rör tills all spenat mjuknat och smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott med rökt lax och potatis, eller med en stekt fläskkotlett. Chilin kan uteslutas om man tycker det blir för hett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2014-05-16

Mycket gott. Jag blandade i finskuren purjolök förutom mängden vanlig lök och hällde i tillsammans med spenaten och basilikan. Det förhöjde smaken ytterligare.

Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)