Strassburgare

Strassburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Klassisk småkaka.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
25-40 st
  • 200 g smör, eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker, eller vanillinsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker riktigt poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt det under omrörning. Använd gärna matberedare.
  3. Spritsa ut degen med kaksprits till vågiga längder på kakbordet. Skär dem till kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Strassburgare
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g smör, eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker, eller vanillinsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl

Strassburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Klassisk småkaka.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
25-40 st

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker riktigt poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt det under omrörning. Använd gärna matberedare.
  3. Spritsa ut degen med kaksprits till vågiga längder på kakbordet. Skär dem till kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!