Stekt inlagd strömming

Betyg (1-5):
2.55 (55 betyg)

En riktigt god svensk klassiker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk dijonsenap
  • Panering:
  • 0.5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Stekning:
  • 3 msk smör
  • Ättikslag:
  • 2.5 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • Kryddning:
  • 10 grovstötta krydd-, vit- eller svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 skivad röd eller gul lök
  • 2 skivade salladslökar
  • 5 dillkvistar

Gör så här

  1. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna (det gör inget om det blir ett litet hål i fisken efter klippet). Lägg alla filéer på en skärbräda med skinnet neråt. Salta. Blanda dill, gräslök och senap och fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg på resten av filéerna, fiskköttsidorna mot varandra.
  2. Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik. Vänd strömmingsfiléerna i paneringen. Smält smör i en stekpanna och stek några filéer i taget på båda sidor, på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop ättikslagen och blanda den med grovstött peppar, lagerblad, skivad lök och dill. Häll alltsammans över de stekta strömmingsflundrorna. Man kan också varva fisk, peppar, lagerblad, lök och dillkvistar och sedan hälla på ättikslagen.

Tips

Om fisken är kall kan du koka upp lagen och hälla den varm över strömmingen (fisken tar lättare åt sig smak från lag och lök då). Får du inte tag på salladslök går naturligtvis tunt skivad purjolök lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2017-01-15

Fräschaste strömmingsinläggning jag smakat.

Anders

2015-04-03

Hurra! Första receptet på denna rätt där lagen innehäller minst lika mycket ättika som socker. Man måste gilla att ni inte skapar en sockerlag till fisken!

Liknande recept

Minipiroger med lax

(1)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fisknuggets

(16)

Kycklingmackor caesar-style

(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk dijonsenap
  • Panering:
  • 0.5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Stekning:
  • 3 msk smör
  • Ättikslag:
  • 2.5 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • Kryddning:
  • 10 grovstötta krydd-, vit- eller svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 skivad röd eller gul lök
  • 2 skivade salladslökar
  • 5 dillkvistar

Stekt inlagd strömming

Betyg (1-5):
2.55 (55 betyg)

En riktigt god svensk klassiker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna (det gör inget om det blir ett litet hål i fisken efter klippet). Lägg alla filéer på en skärbräda med skinnet neråt. Salta. Blanda dill, gräslök och senap och fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg på resten av filéerna, fiskköttsidorna mot varandra.
  2. Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik. Vänd strömmingsfiléerna i paneringen. Smält smör i en stekpanna och stek några filéer i taget på båda sidor, på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop ättikslagen och blanda den med grovstött peppar, lagerblad, skivad lök och dill. Häll alltsammans över de stekta strömmingsflundrorna. Man kan också varva fisk, peppar, lagerblad, lök och dillkvistar och sedan hälla på ättikslagen.

Tips

Om fisken är kall kan du koka upp lagen och hälla den varm över strömmingen (fisken tar lättare åt sig smak från lag och lök då). Får du inte tag på salladslök går naturligtvis tunt skivad purjolök lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2017-01-15

Fräschaste strömmingsinläggning jag smakat.

Anders

2015-04-03

Hurra! Första receptet på denna rätt där lagen innehäller minst lika mycket ättika som socker. Man måste gilla att ni inte skapar en sockerlag till fisken!

Liknande recept

Minipiroger med lax

(1)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Fisknuggets

(16)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies